STEM staat voor Science – Technology – Engineering – Mathematics en bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen. Deze week werken we in WO en muzische vorming rond dit project. Het klinkt ingewikkeld en saai, maar dat is het helemaal niet. In de klas werken we met het 2e lj. allerlei proeven uit. Op maandag maakten we allerlei soorten kleurwater met crèpepapier, rode kool en voedingssupplementen. Met het gekleurde water werken we dan andere proeven uit. Witte anjers worden in de verschillende kleurwaters gezet en dan maar kijken wat er gebeurt ! Bij de kleurwaters voegen we azijn, afwasproduct en bakpoeder toe en dan krijgen we bubbelbrouwels. Op dinsdag werken we met thee, koffie en citroen om mee te schilderen. Van een stuk zeep maken we een monster. De leerlingen vinden het alvast fantastisch dat professor Wijsneus bij ons op werkbezoek is !