Deze week kwamen de kleuters van het 3e jaar weer op bezoek. We gingen meteen een ganse namiddag aan het werk. In gemengde groepjes K3-L1 werkten we in hoekjes met een doorschuifsysteem. De Boekenmolen hield stil bij het boek ‘Ik woon in 2 huizen’. We bekeken eerst de Fundel op het smartbord en dan deden we de opdrachtjes. Juf Sofie kwam ook als extra ZORG-leerkracht ondersteunen. Bij haar moest je toneel spelen. Verder zochten we ook rijmwoorden, er was een memory, een kleurhoek, een knip- en plakoefening, een hoekje waar de prenten van het verhaal in chronologische volgorden moesten worden gelegd en een stempelhoek met woordjes uit het boek. In mei krijgen de kleuters hun 1e reken- en taalles in het 1e leerjaar. De leerlingen van het 1e leerjaar mogen ondertussen nog eens terug naar het 3e kleuter om daar nog eens te genieten van activiteiten die ze lang geleden leerden. Besluit : het was een leuke en leerrijke boekennamiddag !