Ondertussen lezen de kinderen van het 1e leerjaar ook mee in de leeslocomotief met de andere klassen. Lezen kan je echter nooit genoeg ! Daarom is het heel belangrijk dat leerlingen blijven uitgedaagd worden om nieuwe leesvormen te ontdekken. De maand maart is jeugdboekenmaand ! Daarom volgt er binnenkort een thema rond boekpromotie. Dit sluit naadloos aan bij het project over stripverhalen.
In België kan iedereen tot zijn 18e gratis lid worden van een of meerdere bibliothe(e)k(en) naar keuze. Meestal hebben ze daar ook dvd’s, cd’s, films, speelgoed, … Je hoeft dus niet veel moeite te doen om je kind te overtuigen om er af en toe eens binnen te wippen. In de klas wordt ook elke dag voorgelezen. Heel belangrijk voor het begrijpend lezen.