Beste ouders,

Het blijft een speciale situatie, maar we zijn goed bezig.  Helemaal niks doen is natuurlijk volledig uit den boze, maar ik ga ervan uit dat iedereen dat beseft.  Probeer zeker Algemeen Nederlands te praten terwijl je met je kind wat schoolwerk doorneemt, vooral anderstalige kinderen vermijden zo dat ze alle woordenschat vergeten.  Elke dag een minimum aan vaste momenten (eten, les, buiten spelen, tv kijken, …) helpt je kind om plezier in de dag te scheppen.  Hieronder staan allerlei mooie kaarten die U kan printen en ophangen ( frigo, kinderkamer, memorybord) om zo het verloop van de dag zichtbaar te maken.  In de klas hangen wij ook zo’n pictogrammen.  Op die manier leren kinderen omgaan met tijd, uitgesteld verlangen (hoe lang duurt het nog voor de koek, want ik begin honger te krijgen), doorzetting ( nog even rekenen (bah!) maar dan gaan we spelen(joepie!) en nog veel meer.  Hopelijk kunnen we na de vakantie opstarten en zo nog het beste van dit schooljaar maken.  Succes !

Structuurkaarten_Corona