Blog Image

Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Leerboeken taal

Uncategorised Posted on 17 april 2020 14:30

DOC31 DOC32 DOC34 DOC35 DOC36 DOC37 DOC38

Krant_6_Mol_en_beer_feb

leesboek4 mol en beer

Mol_en_beer_werkboek3-4_correctiesleutel

Ikleesmeer_01_de_kok

Ikleesmeer_01_tik_tik_tik

knip

Film schrijven roei/au/pauw

Uncategorised Posted on 17 april 2020 14:24

Film schrijven oei

Mededelingen Posted on 17 april 2020 14:23

Leerblaadjes schrijven

Werkjes Posted on 17 april 2020 14:18

DOC010

DOC009

DOC008

DOC007

Dit zijn de werkbladen voor de 1e termijn.  Maak ze niet allemaal na elkaar want dat is te saai en langdurig.  Bekijk ook eerst de filmpjes hierover voor je aan het werk gaat.

Leerboeken rekenen

Uncategorised Posted on 17 april 2020 14:03

target_4_rekenen_

correctiesleutel target4 rekenboek

Als je klikt op bovenstaande links krijg je het rekenboek en eronder de verbeteringssleutel.  De bladen staan soms omgekeerd, maar bij het printen is dat geen probleem.  Bij het printen kan je aanduiden of je alles wil printen of enkele pagina’s of de huidige pagina.  Verspil geen inkt en papier als het niet nodig is.  De pagina’s vind je onderaan in het midden.

Thuis les volgen met ondersteuning van de juf

Mededelingen Posted on 17 april 2020 14:00

Beste ouders,

Ik besef heel goed dat U met veel vragen zit.  Ook wij hebben nog altijd geen duidelijk beeld van wat er ons nog te wachten staat en wat de gevolgen daarvan zullen zijn.  Ik stuur dit weekend  filmpjes door met pré-teaching, dit wil zeggen dat ik jullie en vooral de leerlingen wat uitleg geef over wat je thuis mag/moet leren.  Waarschijnlijk zullen er dan nog altijd dingen zijn die niet echt duidelijk zijn, maar niet alles moet perfect zijn.  Indien U het nodig acht dan mailt U mij de problemen en dan geef ik U zo spoedig mogelijk een antwoord.  Ik bestook U ook niet met filmpjes, want soms is de taak al heel goed gekend door de kinderen en hoeft er niet veel uitleg meer bij.  Ik stuur u dit weekend al de boeken en schriften door die U zal nodig hebben.  Om kosten en de natuur te sparen hoeft U niet alles af te printen.  Ik zend U ook het werkschema door.  De leerlingen hebben tot en met woensdag tijd om aan die taken te werken.  Vanaf donderdag krijgen ze dan nieuwe taken.  U moet erop letten dat U vooral variatie steekt in de lessen.  Normaal gezien werken wij in de klas 25 minuten aan een taak.  We lezen bijvoorbeeld eerst en dan doen we 25 minuten rekenen.  Dan schrijven we en dan werken we in ons taalwerkboek, duurt een taak wat langer of korter, helemaal niet erg.  Kinderen van deze leeftijd kunnen geen 4 uur na elkaar leren.  Voorzie dus af en toe een pauze.  Leerlingen van het 1e leerjaar kunnen ook beter hun aandacht bij de les houden in de voormiddag.  Uiteraard is dat voor de ouders die zelf werken niet altijd haalbaar, dus plan zelf hoe het het best uitkomt voor jullie gezin.  Ik heb vroeger op deze blog ook structuurkaarten geplaatst die U kunnen helpen om het voor de kinderen wat duidelijker voor te stellen.  Het kan geenszins de bedoeling zijn dat U een hele dag leert, maar evenmin dat Uw kind helemaal niks doet.  Het 1e leerjaar is een belangrijk jaar !  Succes !

Leesles mohamed door juf Nancy

Uncategorised Posted on 17 april 2020 13:32

mohamed leesles (1)

Nog een leeslesje, dat goed van pas zal komen op het einde van de vakantie !