Beste ouders,

Ik besef heel goed dat U met veel vragen zit.  Ook wij hebben nog altijd geen duidelijk beeld van wat er ons nog te wachten staat en wat de gevolgen daarvan zullen zijn.  Ik stuur dit weekend  filmpjes door met pré-teaching, dit wil zeggen dat ik jullie en vooral de leerlingen wat uitleg geef over wat je thuis mag/moet leren.  Waarschijnlijk zullen er dan nog altijd dingen zijn die niet echt duidelijk zijn, maar niet alles moet perfect zijn.  Indien U het nodig acht dan mailt U mij de problemen en dan geef ik U zo spoedig mogelijk een antwoord.  Ik bestook U ook niet met filmpjes, want soms is de taak al heel goed gekend door de kinderen en hoeft er niet veel uitleg meer bij.  Ik stuur u dit weekend al de boeken en schriften door die U zal nodig hebben.  Om kosten en de natuur te sparen hoeft U niet alles af te printen.  Ik zend U ook het werkschema door.  De leerlingen hebben tot en met woensdag tijd om aan die taken te werken.  Vanaf donderdag krijgen ze dan nieuwe taken.  U moet erop letten dat U vooral variatie steekt in de lessen.  Normaal gezien werken wij in de klas 25 minuten aan een taak.  We lezen bijvoorbeeld eerst en dan doen we 25 minuten rekenen.  Dan schrijven we en dan werken we in ons taalwerkboek, duurt een taak wat langer of korter, helemaal niet erg.  Kinderen van deze leeftijd kunnen geen 4 uur na elkaar leren.  Voorzie dus af en toe een pauze.  Leerlingen van het 1e leerjaar kunnen ook beter hun aandacht bij de les houden in de voormiddag.  Uiteraard is dat voor de ouders die zelf werken niet altijd haalbaar, dus plan zelf hoe het het best uitkomt voor jullie gezin.  Ik heb vroeger op deze blog ook structuurkaarten geplaatst die U kunnen helpen om het voor de kinderen wat duidelijker voor te stellen.  Het kan geenszins de bedoeling zijn dat U een hele dag leert, maar evenmin dat Uw kind helemaal niks doet.  Het 1e leerjaar is een belangrijk jaar !  Succes !