We zijn alweer begonnen aan het laatste stukje van het schooljaar.  Gelukkig zonder al te veel thuisonderwijs.  Deze week zijn we begonnen met aftrekken over de brug.  Om 17 -9 op te lossen, gebruiken we een manier die we veel moeten inoefenen.  Daarna nemen onze hersentjes die denkwijze automatisch over.  oor het zover is, moeten we heel veel met onze handen werken.  We doen dit met 2 dozen van 10 eieren.  In de ene doos zitten 10 eieren, in de andere 7.  We moeten 9 eieren in ons deeg gebruiken.  We beginnen met de doos van 7 eieren en daarna halen we nog 2 eitjes uit de andere doos.  Uiteindelijk hebben we nog 8 eieren over om terug in de koelkast op te bergen.  Onze hersenen en handen doen dus feitelijk dit : 17 – 7 – 2 = 8.  Thuis moeten jullie ook op die manier ondersteunen.  Dit is heel belangrijk om in het 2e leerjaar volgende oefeningen op dezelfde manier te kunnen oplossen : 65 – 8 = 65 – 5 – 3 = 57.  Nu blijkt ook hoe belangrijk de splitsingen tot 10 zijn.  Ze moeten bij sommige kinderen nog meer geoefend worden.  In elk geval zijn we met zijn allen goed bezig ! De paaseitjes komen ook nu nog goed van pas !