Blog Image

Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

IJsbergrekenen

Uncategorized Posted on 12 september 2024 18:08

Wij werken met de methode van het ijsbergrekenen. Dat wil zeggen dat de leerstof handelend aan bod komt. De leerlingen kijken goed, doen goed na en gaan dan alleen, met een partner of in groepjes aan het werk. Schriftelijke oefeningen komen pas aan bod als de leerstof gekend zou moeten zijn en gaan een toets vooraf. Ondertussen zijn we al 2 weken op school en zijn de eerste toetsen een feit. Ook voor andere vakken uiteraard. We gaan deze week voor het eerst zwemmen. Volgende woensdag doen we zelfs mee aan een loopcross met alle Kuurnse scholen. Deelnemen is daar belangrijker dan winnen, zoals we ook op de Olympische Spelen in Parijs zagen deze zomer. Op de foto’s leren we patronen bouwen qua kleur, vorm, grootte en dikte.



Start

Uncategorized Posted on 6 september 2024 08:33

Twee maanden vakantie vlogen in een mum van tijd voorbij. Dus begonnen we deze week aan een nieuw schooljaar. Vol ongeduld stonden de leerlingen te popelen om nieuwe zaken te leren. We hebben hard gewerkt deze week en het warme weer maakte het er zeker niet gemakkelijker op. Ondertussen zijn we al een week ver. Geen traantjes meer, de klasregels worden al goed nageleefd en de 1e turnles is ook al een feit. Volgende week gaan we zwemmen en dan zal de herfst al snel zijn intrede doen. Dat levert ook weer mooie vooruitzichten op.