We gingen naar fruitboomgaard Lambrecht-Baart in St-Eloois-Vijve. Om fruit te plukken was het al te laat, maar dat vonden we niet zo erg. We mochten immers toch een appel plukken en er meteen onze tanden in zetten. Geen gemakkelijke opdracht want er zijn heel wat klasgenootjes met wiebeltanden. We kregen een rondleiding met interessante uitleg, zowel van de eigenares als van haar mama. We mochten ook mee in de paloxen aan de tractor. Het zonnetje was ook van de partij en dat maakte het heel aangenaam. We zagen ook de grote koelcellen om het fruit te bewaren. Niet te geloven hoe groot die zijn. Je mag er natuurlijk alleen met begeleiding in gaan, want het is er gevaarlijk. Omdat het zuurstofarm is en erg koud zou je er kunnen sterven. We zagen ook hoe de vruchten gesorteerd worden en in bakjes gelegd worden voor de veiling. Zo’n uitstap is tegelijkertijd leerrijk en heel tof om te zien. Als afsluiter mochten we elk een zakje vullen met appels en peren. Zo kunnen mama en papa ook eens proeven van het superverse, heerlijke fruit.